İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Bursu



İstanbul İlim ve Kültür Vakfı bu yıl da birçok öğrenciye burs verecektir. Vakıf, başarılı öğrencilere eğitimlerine yardımcı olabilmek maksadıyla karşılıksız burs vermektedir. Vakıf 9 ay boyunca her ay öğrencilere maddi yardım sağlamaktadır.

Vakfın bursundan yararlanmak isteyen öğrenciler, "burs ve yardım istek formu"nu doldurarak veya bir dilekçe ile mütevelli heyeti başkanlığına başvurmalıdır.

Burs başvuru tarihleri için İstanbul İlim ve Kültür Vakfı internet sitesini takip edebilirsiniz.

İstanbul Ticaret Odası Bursu


İstanbul Ticaret Odası üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik öğrenim bursu verilmektedir. 

Burslar devlet üniversiteleri öğrencilerine veya %100 burslu okuyan özel üniversite öğrencilerine verilmektedir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin öğrencilerinin, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin, Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencilerinin burslara başvurma şansı bulunmaktadır.

Burslara başvurabilmek için 26 yaşını geçkin olmamak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir.

Burs başvuruları 01-31 Ekim tarihleri arasında İstanbul Ticaret Odası'nın resmi sitesinden yapılacaktır.

Doğuş Otomotiv ve Türk Petrol Vakfı Bursu



Geçtiğimiz yıl burs veren vakıfların arasına Doğuş Otomotiv de katıldı. Doğuş Otomotiv'in sektöre başarılı mühendisler katmak amacıyla desteklediği mühendislik bölümlerinin birçoğuna burs verdiği görülmektedir.

Mühendislik bursu diyebileceğimiz bu burs için bazı şartlar aranmaktadır. Devlet üniversitelerinde okuyan öğrenciler için burs imkanı sağlanmaktadır.

Doğuş Otomotiv bursundan faydalanmak için İstanbul'da devlet üniversitelerinde okumak ve mühendislik fakültelerinin bir bölümüne kayıtlı olmak gerekiyor.
Burstan faydalanabilmek için Doğuş Otomotiv'in internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sema Yazar Gençlik Vakfı Bursu



Vakıf, her yıl üniversite öğrencilerinin eğitim hayatına katkıda bulunmak amacıyla burs vermektedir. Burs hakkı kazanan öğrencilerin her hangi bir kuruluştan veya vakıftan burs almaması gibi bir şart bulunmaktadır. Bursun devamlılığı öğrencinin başarısına göre devam etmektedir. Vakfın karşılıksız burs yardımından faydalanmak için T.C vatandaşı olmanız yeterli.

Burs ile ilgili ayrıntılı bilgilere Sema Yazar Gençlik Vakfı sitesinden ulaşabilirsiniz.

Alarko Eğitim Vakfı Bursu



Alarko Eğitim Vakfı, üniversite öğrencilerine "karşılıksız burs" vermektedir. Vakfın en önemli kriteri, öğrencilerin derslerinde başarılarıdır. Vakfın vermiş olduğu bursun miktarı 2013 yılı için 275 TL'dir. Ödemeler her ayın ilk haftasında yapılmaktadır.

Burs koşulları


  • Burslar karşılıksız olup, herhangi bir hizmet veya yükümlülük gerektirmez.
  • Öğrencinin son sınıfta olması ve alt sınıftan dersi bulunmaması gerekir.
  • Burs alan öğrenci, düzenli bir öğrenci yaşamının gereklerini yerine getirmeyi, okuluna derslerini aksatmadan devam etmeyi kabul eder.
  • Öğrenimin aksatılması halinde burs iptal edilir; ancak, resmi belgelere dayanan hastalık veya mazeretler sebebiyle öğrenimin aksaması halinde, burs verme süresinin uzatılıp uzatılmamasına karar verme yetkisi Alarko Eğitim-Kültür Vakfı'na aittir.
  • Alarko Eğitim-Kültür Vakfı gerekli gördüğü hallerde verdiği bursu hiçbir sebep göstermeksizin iptal etme hakkına sahiptir. 

KYK ve Burs, Kredi Başvuru Tarihleri


Üniversite tercihlerinin açıklanmasıyla birlikte öğrenciler burs ve barınma yeri bulma için çalışmalara başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bünyesinde barındırdığı Başbakanlık bursu ve öğrenci kredisi için başvuru tarihleri açıklandı. KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrencilerin internet ortamı üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

KYK'nın ücretsiz bursu için de aynı şekilde KYK'nın resmi sitesinden burs başvurusu yapılmaktadır. Ara sınıf öğrencileri de aynı haklara sahiptir.

Geri ödemesiz bursun dışında krediye de başvurmak isteyen öğrencilerin, online olarak KYK'nın resmi sitesinden kredi başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Burs başvuru tarihleri ve kredi başvuru tarihleri 29 Temmuz 2013 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Başbakanlık Bursu Başvuru Tarihleri


Başbakanlığın her yıl öğrencilere verdiği karşılıksız ve geri ödemesiz burs bu yıl da verilecektir. Üniversite öğrencilerinin Başbakanlık Bursu almak için yapmaları gereken şey başvuru formunu doldurmak.
29 Temmuz 2013 tarihinden itibaren kredi ve başbakanlık bursu için KYK'nın sitesinden başvuruları yapabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı Bursu


Milli Eğitim Bakanlığı bursu, yüksek lisans, doktora öğrencilerine yönelik bir burstur. Yurt dışında okuyan öğrencilerin daha iyi şartlarda okuyabilmeleri ve ülkeye kazanımlarını sağlamak için Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı bir uygulamadır.

Türk öğrencilerine yabancı devletler tarafından verilen burslar ve ya Türk öğrencilere yabancı özel kaynaklardan verilen burslar olmak üzere ikiye ayrılır.
Ayrıntılı bilgi için Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
www.meb.gov.tr

Sabancı Vakfı Bursu


Sabancı Vakfı bursları, üniversite öğrencilerinin eğitimine destek olmak için verilmektedir. Başarılı öğrencilere maddi destek olarak verilen bursların geri ödeme koşulu yoktur. Vakıf, karşılıksız burs vermektedir.


Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) yüksek başarı gösteren öğrencilere öncelikli burs imkanı sağlanmaktadır.


Sabancı Vakfı bursu üniversiteye yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için geçerlidir.


Ücretsiz burs imkanından faydalanabilmek için vakfın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. www.sabancivakfi.org.tr

Diyanet İşleri Başkanlığı Bursu


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın üniversite öğrencilerinin eğitimine yönelik verdiği burslara bu yıl da başvuru yapılacaktır.
Müracaatlar ve değerlendirmeler internet ortamında yapılacaktır, elektronik başvuru formunu doldurup burs başvurusu yapabilirsiniz.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bursuna başvurabilmek için birkaç belge gerekmektedir. Burs başvurusu için aşağıdaki kriterleri yerine getirmiş olmanız gerekir:
  1. Babası ve annesi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında olmayan,
  2. Hafız olan (Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Hafızlık yarışmasında dereceye giren ve Vakfımızdan burs alan öğrenciler hariç),
  3. İmam Hatip Lisesi mezunu olup, İlahiyat Fakültesine devam eden,
  4. Lise ve dengi öğrenimlerini devlet yetiştirme yurtlarında tamamlayıp bir yüksek öğrenime devam eden 

Karşılıksız bursların sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinde yayımlanacaktır.

Vehbi Koç Vakfı Bursu


Türkiye'nin eğitime en çok destek veren vakıflarından biri olan Vehbi Koç Vakfı, üniversite öğrencilerine burs imkanı tanımaktadır. Her yıl düzenli olarak burs veren vakıf bu yıl da üniversite öğrencilerine burs verecektir.

Kamu kuruluşları ve vakıflar arasında en yüksek tutarda burs veren vakıf olarak bilinen Vehbi Koç Vakfı, birçok öğrencinin geleceğini teminat altına almaktadır.

Burs almak isteyen öğrencilerin, okudukları üniversitelerin kendi dekanlıklarına başvurmaları gerekmektedir. Vakıf bursları üniversiteler aracılığıyla dağıtmaktadır.

Vehbi Koç Vakfı'nın burs verdiği üniversiteler:

Üniversiteler:
Akdeniz Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
Fırat Üniversitesi
Gaziantep Üniversitesi
Harran Üniversitesi
İstanbul Teknik Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi (Hukuk Fakültesi)
Marmara Üniversitesi (İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Ve Atatürk Eğitim Fakültesi)
Mersin Üniversitesi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Selçuk Üniversitesi
Van 100. Yıl Üniversitesi


Hemşirelik Yüksek Okulları:

Erzurum Atatürk Üniversitesi
Ege Üniversitesi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
İst. Ünv. Florence Nightingale
Hacettepe Üniversitesi
Marmara Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi 

Aydın Doğan Vakfı Bursu


Aydın Doğan Vakfı'nın üniversite öğrencilerine yönelik verdiği burslar bulunmaktadır. Özellikle iletişim fakültesi öğrencilerinin çoğunlukla faydalandığı Aydın Doğan Vakfı okullarında aynı şekilde burs olanağı sağlanmaktadır. Karşılıksız burs veren vakıf, başarılı ve yardıma ihtiyacı olan öğrencileri belirleyip bursları o şekilde dağıtmaktadır.
Üniversite bursu kazanmak için Aydın Doğan Vakfı ile iletişime geçebilirsiniz.

Adres:Aydın Doğan Vakfı Burhaniye Mahallesi Kısıklı Caddesi No:65 P.K 34676 Üsküdar / İstanbul
Tel:+90 216 556 91 76 / 77
Faks:+90 216 556 91 47
Email:advakfi@hurriyet.com.tr
advakfi@advakfi.org

Elginkan Vakfı Bursu


Elginkan Vakfı Bursları, üniversitelerde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz olan lisans ve yüksek lisan öğrencilerine yöneliktir. Karşılıksız burs ve hiçbir hizmet beklemeden yapılan yardım esaslıdır. Bursların geri ödeme yükümlülüğü yoktur.

Burs başvurusu için çeşitli şartlar bulunmaktadır. Karşılıksız burs başvurusu ve burs şartları için lütfen TIKLAYINIZ

Acil İhtiyaç Projesi Vakfı


Acil İhtiyaç Projesi Vakfı, üniversite öğrencileri için burs vermektedir. Yardıma ihtiyacı olan öğrencilere yönelik burs imkanı sağlayan vakıf, burs başvurusu için birkaç belge istemektedir.

Burs başvurusunda bulunabilmek için gereken belgeler:

Nüfus kağıdı örneği
Fakirlik kağıdı
Özgeçmiş
Fotoğraf
Tapudan mal varlığı belgesi

Gereken belgeleri tamamlayan öğrencilerin vakfın bursuna başvurması mümkündür.

Vakfın bursuna başvurmak için TIKLAYINIZ

Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı


Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı, sağlık bilimlerinde okuyan öğrencilere yönelik burs vermektedir. Vakıf öğrencileri maddi/manevi desteklemektedir.
Bu kurumdan burs almak için üç şart gerekiyor:

Bursa ihtiyacı olduğunun kanıtlanması,
Aday olan kişinin sağlık bilimleriyle ilgili bir yüksek öğretim kurumunda okuyor olması,
Notlarının iyi ve iyinin üstünde olması.

Adres: Tekin sokak no:8 İstanbul/Kadıköy

Burs Veren Vakıflar

Üniversite öğrencilerinin eğitimi için birçok vakıf burs vermektedir. Üniversite öğrencilerine burs veren vakıfların çeşitleri kriterleri bulunmaktadır. Burs veren vakıflar için en önemli kriter başarı ve ekonomik düzeydir. Burs alacak öğrencinin başarılı ve ekonomik düzeyinin de bursa ihtiyacı olacak durumda olması gerekmektedir. 

Burs başvurusu yapacak öğrencilerin öncelikle okudukları okuldan öğrenci belgesi ve transkript belgesi alması gerekmektedir.

Burs veren vakıflara internet üzerinde ya da bireysel başvuru yapabilirsiniz. Burs veren vakıfların listesini sitemizde yayımlayacağız.

Burs Veren Yerler

Üniversite tercihlerinin tamamlanmasıyla birlikte birçok öğrenci burs aramaya başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na yapılan Başbakanlık Bursu'nun haricinde birçok kurumun ve vakıfın üniversite öğrencilerine yönelik verdiği burs bulunmaktadır.
Üniversite öğrencilerinin eğitim hayatında katkıda bulunmak isteyen kurum ve vakıfları bu sayfada yayımlayacağız.