Burs Başvuruları Başlıyor! Nasıl Burs Alınır? Burs Veren Vakıflar



LYS sonuçları açıklandı ve birçok kişi üniversite öğrencisi olmaya hak kazandı. Üniversiteye başlayan öğrencilerin yapması gereken ilk şey burs aramak!

Üniversite öğrencisi olunca mutlaka giderleriniz artacaktır, bunu karşılamak için de bursa ihtiyacınız olacak. Peki burs nasıl bulunur?

Karşılıksız burs veren birçok vakıf bulunmaktadır, öncelikle burs veren vakıfların ve kurumların internet sitelerini ziyaret etmelisiniz. Sizlere yardımcı olmak amacıyla burs veren kurumların ne şartlarda burs verdiklerini ve iletişim bilgilerini sitemizde sıklıkla yayımlayacağız.

Hangi bölümlere daha çok burs veriliyor ya da burs veren kurumların aradığı kriterleri bilip başvuru yapmak en doğru yol. Bazı vakıflar belirli bölümlere burs vermektedir. Özellikle mühendislikle ilgili bölümlere burs veren vakıflar oldukça fazla.

Burslar genellikle aylık olarak öğrencilerin hesabına yatırılmaktadır. Bazı vakıflar öğrencinin başarı durumuna göre burs verdiği halde bazıları eğitim süresi boyunca hiçbir koşul aramadan burs vermektedir.

Burslar 100-600 TL arasında değişmektedir. Vakıf burslarının haricinde KYK kredisi ve Başbakanlık bursu gibi seçenekler de bulunmaktadır.

İl il, bölüm bölüm burs başvurularını sıklıkla sitemizde yayımlayacağız. Önümüzdeki günlerde önemli bir liste ile sizlere burs veren yerlerin tüm bilgilerini sunacağız.

Tüm öğrencilere eğitim hayatlarında burslu ve başarılı yıllar dileriz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder